fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

Välj ett industriprogram – det ger dig jobb!

Varför ska du välja just ett industriprogram när du gör ditt gymnasieval? Vilka jobbmöjligheter ger industrin? Vi ställde tre snabba frågor till arbetsgivarorganisationen Industriarbetsgivarnas vd, Per Hidesten, som har koll på det mesta inom svensk industri.

Industriarbetsgivarnas vd Per Hidesten. Foto: Håkan Flank


Varför tycker du att ska unga välja just industriprogrammet?

– Du blir anställningsbar, men utbildningen kan också ge dig en bra grund för fortsatta studier, beroende på vilka val du gör. Industrin erbjuder en mängd spännande jobb och möjligheter, inte minst när det gäller tekniska innovationer.

– Dessutom pågår det ett långsiktigt arbete med att göra så lite miljöavtryck för eftervärlden som möjligt och därför är hållbarhets- och klimatfrågor mycket centrala i svensk industri. Svenska industriföretag jobbar långsiktigt och det ger en trygg grund att stå på.

 

Vilka möjligheter erbjuder svenska industriföretag ungdomar?

– Var med och gör skillnad! Det är i våra industriföretag som den stora tekniska utvecklingen sker, en utveckling som säkrar trygghet och välfärd och som skapar klimatsmarta och hållbara samhällen.

– Inom industrin finns många intressanta jobb och karriärmöjligheterna är goda. Både kompetens och erfarenhet är något som våra företag värderar högt. Vi erbjuder goda anställningsvillkor och svensk industri är en global spelare, med fokus på export.

 

Till sist, vad är det bästa med svensk industri tycker du?

– Svenska industriföretag ligger i framkant både när det gäller teknik, men också i hållbarhetsfrågor och miljövänliga innovationer.

– Dessutom har vi här i Sverige en stark tradition av samarbete och att alla medarbetare är med och tar sitt ansvar. Det här gör att alla har möjlighet att vara med och påverka i företaget.

–  Till slut vill jag också understryka att vi är världsledande på att förädla våra naturtillgångar på ett hållbart sätt. Vi behöver fler unga till industrin. Sök till industriprogrammen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.