fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

Vad kan man göra efter gymnasiet? Våra 4 bästa tips till dig som är nyexaminerad

I dagarna har många tagit studenten från Teknikcollegecertifierade utbildningar på gymnasiet. Stort grattis – det är en viktig milstolpe i livet! Funderar du på vad du ska göra efter plugget? Här får du våra fyra bästa tips.

 

 1. Börja jobba – med din examen är du redan anställningsbar
  Alla våra utbildningar är kvalitetssäkrade. Det innebär att din undervisning är anpassad efter företagens behov. Industrin har brist på medarbetare och unga med yrkesutbildning är väldigt eftertraktade på arbetsmarknaden.Områden där det är särskilt svårt att hitta anställda är inom process, svets, drift- och underhållsteknik, automationsteknik, CNC, robotprogrammering, 3D-printing, styr- och reglerteknik.
  g
 2. Plugga vidare på universitet eller högskola
  En utbildning inom teknik eller naturvetenskap öppnar många dörrar. Idag har vi omfattande brist på ingenjörer. I vår alltmer digitaliserade värld är en ingenjörsexamen ett val som ger dig oändliga karriärmöjligheter. Sugen på en teknisk karriär men saknar behörighet? Ett tekniskt basår ger dig chansen att läsa in kurser som du saknar för att bli behörig till din utbildning.
  g
  Har du inte redan sökt till högskola eller universitet? Ansökan till våren öppnar 15 oktober.
  g
 3. Yrkeshögskolan – ett bra alternativ till en traditionell högskoleutbildning
  Yrkeshögskolan erbjuder kortare utbildningar som är skräddarsydda utifrån näringslivets behov. På vår hemsida kan du hitta Teknikcollegecertifierade YH-utbildningar i din region.
  g
 4. Fjärde teknikår – TE4
  För dig som har läst Teknikprogrammet på gymnasiet finns det möjlighet att läsa ett fjärde år. Din utbildning sker i nära samverkan med företag och du får möjlighet till praktik. När du har slutfört TE4 kan du titulera dig som gymnasieingenjör.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.