Du är här:

Trelleborgstrio vinnare av Teknikcolleges stora samverkanspris för lärarlag

Sveriges bästa lärarlag inom Teknikcollege består av Magnus Österberg, Peter Svensson och Pernilla Bergkvist på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. De leder utbildningarna på Industritekniska programmet på gymnasiet, vuxenutbildningen och nystartade Industriakademin Syd. Vinnarna korades på Teknikcolleges rikskonferens i Skövde nyligen.

Peter Svensson, Pernilla Bergkvist och Magnus Österberg vid Teknikcollege Söderslätt i Trelleborg.
Peter Svensson, Pernilla Bergkvist och Magnus Österberg vid Teknikcollege Söderslätt i Trelleborg.

 

”Utifrån företagens behov har lärarlaget räddat det industritekniska programmet med målet att tillgodose tre inriktningar. Lärarlaget har uppvaktat arbetsmarknadsförvaltningen, bildningsförvaltningen och politiker från kommunfullmäktige och uppnått resultat.”, meddelar juryn.

Bengt Andersson, ordförande i Teknikcollege Skånes regionala styrgrupp, är både stolt och glad över beskedet:

– Magnus, Peter och Pernilla har gjort ett fantastiskt arbete. Jag kan inte tänka mig värdigare vinnare av det här priset. Tack vare deras engagemang och deras förmåga att samverka med företagen finns det en riktigt bra industriteknisk utbildning i Trelleborg igen, som dessutom är matchad mot industrins behov med bland annat högskolebehörighet, truckkort, certifikat och naturligtvis engagerade och kompetenta lärare.

> Söderslättsgymnasiet

> Industriakademin Syd

> Rapport från Teknikcolleges rikskonferens

> Omstart för Industritekniska programmet på Söderslättsgymnasiet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.