Du är här:

Tillsammans skapades möjligheternas värld

Drygt 600 ungdomar från Fyrbodals årskurs 8 besökte förra veckan Möjligheternas Värld på Innovatum i Trollhättan. Eleverna kom från Uddevalla, Sotenäs, Trollhättan och Vänersborg.

När vi ledde dem in i lokalerna för evenemanget inför introduktionen, kunde man höra dem utbrista: ”wow”, ”såå många robotar”, ”är det farligt här?” och då förstod vi att det är perfekta lokaler att vara i. Innovatums Produktionstekniskt Centrum ägs av företag, organisationer och högskola och används normalt för forskning och utveckling – men denna vecka förvandlades det till ”prova-på-verkstad” för underbara ungdomar.

Syftet med Möjligheternas Värld är att locka fler ungdomar att välja tekniska utbildningar och yrken – Teknikcollege anordnade tillsammans med en rad olika organisationer detta, helt enligt Teknikcollege riktlinjer. Teknik är kul! Och branschen behöver dessa ungdomar.

Våra grymt duktiga TC-ambassadörer (gymnasieelever från våra TC-skolor tog hand om dem på absolut bästa sätt. Att lära ut till andra, ger en fin erfarenhet som vi tror de har nytta av i många sammanhang. De får testa Smarta fabriker, robotar, fiberteknik, CAD och CNC. #teknikcollege

Trots att det var nästan 90 elever inne samtidigt, märkte vi knappt av att de fanns i huset! De var så fokuserade på robotar, CAD, Artificiell Intelligens, Förstärkt verklighet, CNC, fibersvets och kanELbullar och verkade ha riktigt skoj!

Uddevalla Energi bjöd på kanELbullar

Tack alla som bidragit; ambassadörer, stationsansvariga, personal på Innovatum, IF Metall, Teknikcollege Fyrbodal, GKN, Preem, Uddevalla Energi, Teknikföretagen, Smarta Fabriker, AH Automation, Högskolan Väst, Nils Ericsonsgymnasiet, Gullmarsgymnasiet Lysekil, Uddevalla gymnasieskola, Västra Götalandsregionen och ALLA andra!

Vi hoppas att vi ses nästa år!

Robotstationen var populär!
Våra duktiga ambassadörer som höll i en av stationerna

CNC och Skärande bearbetning

Svetsa fiber testades.

Erik Rödström och Susan Patriksson berättade om PReem.
Första gången med glasögonen på för många.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.