fbpx

Du är här:
Sjung om studentens lyckliga dar...

Teknikcollegestipendier Södra Vätterbygden 2020

Vilken fin inramning det vackra sommarvädret gav alla studenters start på friheten och början på en ny del av livet! Det är de väl värda efter en annorlunda vår med distansundervisning och många år av ansvarstagande och deadlines av olika slag. I samband med avslutningsceremonierna klassvis på skolorna delades Teknikcollege Södra Vätterbygdens stipendier ut till avgångselever på Teknikcollegecertifierade utbildningar som på olika sätt utmärkt sig under gymnasietiden.

Följande elever har tilldelats 2020 års Teknikcollegestipendium på våra tre gymnasieskolor i Södra Vätterbygden med Teknikcollegecertifierade utbildningar.

På Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd tilldelas Lennart Qryo på Teknikprogrammet med inriktning mot informations- och medieteknik ett stipendium.

”Lennarts förmåga att med lågmäld målmedvetenhet och stor självständighet driva projekt från idé till färdig produkt imponerar ständigt. Bland annat har han på egen hand utvecklat VR-glasögon som presenterar vår gymnasieskola, både dess lokaler och verksamheten, och tillsammans med en kamrat har han byggt en portabel spelkonsol till en raspberry pie-dator. Han har ett gediget tekniskt kunnande och tar sig an utmaningar med aldrig svikande optimism och nyfikenhet, och hans utveckling under gymnasieåren är enastående. Med sin positiva och generösa hållning är Lennart en stor tillgång i en arbetsgrupp.”

Teknikcollege-stipendierna på Erik Dahlbergsgymnasiet tilldelas 

Saga Boox Nord, Hampus Olsson, Agnes Petersson, Annie Reinhard, Gustav Persson, Jessica Voung, Isak Kjörning-B, Ali Shirzad, Fadi Shamoun

Motiveringen lyder att de studerande under sin studietid på Teknikprogrammet på Erik Dahlbergsgymnasiet visat:

  • intresse av en framtida yrkeskarriär inom teknikbranschen
  • på ett gott kamratskap och samarbetsförmåga i skolan
  • god social kompetens och en personlig drivkraft att lära och utvecklas
  • intresse både för de teoretiska och de praktiska delarna i utbildningen

På Bäckadalsgymnasiet i Jönköping finns tre Teknikcollege certifierade utbildningar.

El och energiprogrammet inriktning automation tilldelar Vilgot Bratt Johansson och Max Gansberg Teknikcollege-stipendier. De har visat goda kunskaper och ett stort intresse för sin inriktning automation. De har på ett förtjänstfullt sätt tillämpat och utvecklat sina kunskaper i skolan och på sina APL perioder. De har även tagit ett stort ansvar för sina uppgifter, påvisat ordningssinne och god samarbetsförmåga.

På Teknikprogrammet får Awss Betar och Naweed Sultani stipendier med motiveringen ”Har god social kompetens och en personlig drivkraft att lära och utveckla.” 

Abbas Ahmadi tilldelades stipendiet på Bäckadalsgymnasiets Industritekniska program på liknande grunder som ovanstående.

Den regionala styrgruppen i Teknikcollege Södra Vätterbygden gratulerar alla studenterna ovan till de fina utmärkelserna och önskar er alla stort lycka till i framtiden, vad ni än tar er för med arbete eller vidare studier, efter sommarledigheten. Glad sommar!

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.