Du är här:

Teknikcollegeresan Gästrikland 2018

Den 20 november körde vi årets upplaga av Teknikcollegeresan Gästrikland. I år var målet att förankra vår satsning på att stödja teknikämnet i Grundskolan. Därför är vi glada över ett gott deltagande av skolledare och politiker som har ansvar för just dessa frågor ute i våra kommuner. Drygt 20 deltagare fick besöka Rapatac i Sandviken, Stora Enso i Skutskär, Syntronic i Gävle samt Högskolan i Gävle.

Schemat var som vanligt tight, och vi hann bjuda på företagspresentationer från samtliga företag som gästades, samt från Ipco AB i Sandviken. Detta kompletterades med intressanta presentationer av Rapatac och 2047 Science Center, och hur de kan samverka för att stärka intresset för teknik & digitalisering, hur Polhemsskolan samverkar med Stora Enso (bl.a.) för lärlingsutbildning på industriprogrammet, hur kommunernas NTA-samordnare jobbar.

Vi fick även höra vilken effekt det har när skolorna i Hofors aktivt ser till att använda möjligheterna till transnationella utbyten och tävlingsaktiviteter och hur bra effekter det blir när koncept som Trossen (Gävle) får företag att ta ett fadder-ansvar i grundskoleklasserna.

Avslutningen på Högskolan i Gävle gav oss en bild av hur man ser på framtiden och sina ingenjörsutbildningar, och efter den 20/11 har de ju fått klart med att få bedriva Civilingenjörsutbildningar. Sort Grattis! Deras VR-labb var en härlig och spännande avslutning på dagen, och vi hoppas & tror att alla åkte hemåt inspirerade av alla intryck som dagen bjudit! På återhörande 2019.

Stort tack för ert deltagande denna dag, och på återseende 2019!
Teknikcollege Gästrikland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.