fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Gymnasievalet för årskurs 9 är i full gång!

Teknikcollege – möjligheternas utbildning

Plugga för ett spännande arbetsliv! Teknikcollege ser till att din utbildning matchar de behov som Sveriges spännande teknik- och industriföretag har så att du är mer förberedd för arbetslivet eller vidare studier efter gymnasiet. Detta riktar sig till dig som är elev i årskurs 8-9 på grundskolan eller förälder till tonåring som ska välja till gymnasiet.

Teknikcollege Södra Vätterbygden är ett samarbete mellan kommunerna Jönköping, Vaggeryd, Habo och Mullsjö och är en av många Teknikcollege regioner runt om i Sverige.

Vi på Teknikcollege arbetar med teknikutbildningar inom de yrken som efterfrågas mycket på arbetsmarknaden inom teknikindustrin. Du som studerar på en Teknikcollege-utbildning kommer, om du tar vara på den, att stå bra rustad för den arbetsmarknad som väntar efter skolan. Det innebär stora möjligheter för dig, oavsett om du vill ha jobb direkt efter studenten, funderar på att läsa vidare på universitet eller är intresserad av att starta eget.

För dig i årskurs 8-9:

Är du kanske en påhittig, kreativ person som kommer på nya idéer? Tycker du exempelvis om att designa och uppfinna eller är nyfiken på hur saker är konstruerade? Tycker du att det är viktigt att koppla teknikutveckling till olika behov och vet mer om varför tekniken finns? Vill du vara med och arbeta tillsammans med andra för bättre och smartare lösningar på vardagsproblem eller bidra med lösningar på globala utmaningar i samhället? Då är industri och teknikbranschen något för dig! Allt som finns runt omkring oss börjar ju i någons fantasi som en idé innan det senare tillverkas och används.

Följ gärna sidan Tjejer som går teknik på Instagram för att få glimtar från hur det kan vara att gå på gymnasiet.

Öppet Hus på gymnasieskolorna har genomförts under november månad och varit välbesökta. Ta gärna kontakt med din SYV på din grundskola om du skulle vilja besöka något särskilt program innan du bestämmer dig för vad du vill välja. Teknikcollege har ställt ut på Öppet hus på de tre skolorna som tillhör Teknikcollege, bl a tillsammans med samverkansföretag Husqvarna och SAAB.

             

 

För dig som vårdnadshavare, följ gärna Teknikcollege Södra Vätterbygden på Facebook. Då får du ta del utav vad som händer ute på skolorna och företagen inom samverkan för Teknikcollege. Som förälder vill vi våra ungdomars bästa och det är inte alltid lätt att vägleda dem. I många olika forum diskuteras ofta och lyfts vikten av framtida kompetensförsörjning. Teknikcollege innebär en kvalitetssäkring där företagen varit med och bestämt delar av innehållet i utbildningen. Detta gör att den som genomför utbildningen blir attraktiv att anställa efter studierna, eftersom utbildningen matchar kraven som arbetsmarknaden kommer att ställa i framtiden. Den ger både en bred teoretisk och en praktisk grund. Stor vikt läggs vid de studerandes personliga utveckling och förmåga att arbeta i team. Vi strävar efter att de studerande ska ha en regelbunden kontakt med arbetslivet på olika sätt genom årskurserna. Genom att ta vara på dessa tillfällen som elev har man ofta stora chanser till feriearbete efter att man fyllt 18 år.

 

      

 

Hör gärna av er till processledare Malin Blomqvist om ni har funderingar eller frågor. E-post: malin.blomqvist2@jonkoping.se
Telefon: 036-10 29 72

Gymnasieskolor och utbildningar som ingår i Teknikcollege Södra Vätterbygden:

Bäckadalsgymnasiet, El- och energiprogrammet (inriktning automation)

Bäckadalsgymnasiet, Industritekniska programmet

Bäckadalsgymnasiet, Teknikprogrammet

Erik Dahlbergsgymnasiet, Teknikprogrammet

Fenix Kultur- och kunskapscentrum, Industritekniska programmet

Fenix Kultur- och kunskapscentrum, Teknikprogrammet

 

Vill du läsa mer om olika program? Klicka här: http://gymnasieval.jonkoping.se/

https://teknikcollege.se/nyheter/gymnasievalet-och-gymnasiemassan/

Andra tips kring gymnasieval och Teknikcollege för intresserade: Gymnasiedagarna Future Skills på Svenska Mässan gick av stapeln den 8–10 oktober.https://teknikcollege.se/nyheter/tc-goteborgsregionen-traffar-framtidens-talanger/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.