fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Hållbarhetsarbetet inom Teknikcollege Skåne

Teknik och hållbarhet – inspirationsföreläsning med forskare Christina Windmark, Lunds universitet

Material, hållbarhet och cirkulär ekonomi – vilken roll spelar tekniken i skapandet av ett hållbart samhälle? Det är några av frågorna som Christina Windmark från Lunds universitet kommer att prata om vid Teknikcollege Skånes första inspirationsföreläsning för lärare.

 

Vad är ett material? Hur hänger material, produkter och produktion ihop med de samhällsutmaningar vi har kopplat till hållbarhet?  Varför finns det politisk motvilja att fatta beslut för mer restriktioner och förbud för att nå bättre hållbarhet? Hur kan tekniken vara en del till ett hållbarare samhälle?

Den 2 oktober kl 11.30 – 12.30 bjuder Teknikcollege Skåne och Christina Windmark, forskare och biträdande universitetslektor på avdelningen för industriell produktion vid Lunds universitet, in till en föreläsning med fokus på teknik och hållbarhet. Föreläsningen belyser många av våra samhällsutmaningar som vi har kopplat till material, produktion och konsumtion. Definitionen av hållbarhet presenteras även tillsammans med de utmaningar som vi behöver lösa om vi vill fortsätta konsumera i närheten av de nivåer som vi gör idag.

Vad kan tekniken göra, och vilka möjligheter finns? Varför är det så viktigt att våra unga och kommande generationer har en bra teknikförståelse och del i utvecklingen?

Välkommen med din anmälan till Kristin Sjöholm, kristin.sjoholm@helsingborg.se, senast 30 september. Föreläsningen är digital och via Zoom. Länk till föreläsningen skickas ut efter anmälan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.