fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Det nationella ESF-projektet # SKM gav lärare möjlighet att träffas och nätverka

Succè för lärarkonferans i Värnamo

Den 26 mars genomfördes en lärarkonferens för lärare på Teknikcollege certifierade skolor från 4 st regioner Västra Småland, Höglandet, Södra Vätterbygden och Skaraborg. Dagen var en del i det nationella ESF-projektet #skm och gav lärarna från de olika industrirelaterade utbildningarna verktyg och konkret lektionsmaterial kring ämnena innovation och entreprenörskap.

Under dagen fick ca 30 lärare  chans att nätverka, arbeta i workshop kring hur man utbildar i innovation och även en inblick  Ung företagsamhets material för gymnasiets elever.
Anette Klaesson från Figur i Värnamo gav en inspirationsföreläsning om hur hon idag arbetar med sina teknikelever som i år för första gången kommer att delta i innovationstävlingen Blixtlåset.

Under dagen fick gruppen också höra om  Brinellgymnasiet i Nässjö  arbetar ämnesövergripande mellan flera olika program för att på de sättet nyttja elevernas olika kompetenser och bakgrunder för att lyckas riktigt bra med sitt UF företagande i år 3. Under dagen skapades också utrymme för att nätverka och höra om de olika skolornas sätt att arbeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.