fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Kreativa lösningar under pandemin

Smart distansupplägg för APL-projekt i Eslöv

På teknikprogrammet på Carl Engströmgymnasiet i Eslöv har eleverna i årskurs tre ägnat november åt sina APL-projekt, vilka dessutom är deras gymnasiearbeten.

Flera företag, till exempel Knorr-Bremse, Still Sverige och Disab har medverkat med uppdrag åt eleverna. På grund av rådande restriktioner så har APL-projekten i stor utsträckning genomförts på distans, och eleverna har främst arbetat i skolan men fått kontinuerlig återkoppling av företagens handledare via videolänk.

Mathias Magnusson, ansvarig för Teknikprogrammet i Eslöv

– Ett av projekten handlade om att ta fram en felsökningsguide vid 3D-printing och tillhörande instruktioner vid framtagandet av så kallade shadow board. Ett annat projekt handlade om att ta fram förbättringsförslag för ett företags servicemallar där elevgruppen samlat information genom ett antal djupintervjuer med berörd personal. Det sista projektet genomfördes till större delen på själva företaget och projektuppgiften bestod i att ta fram förslag som kan förbättra en del i företagets lackerings- och måleriprocess, berättar Mathias Magnusson som är ansvarig för Teknikprogrammet på Carl Engströmgymnasiet.

APL-projekten på distans har, trots rådande omständigheter, fungerat riktigt bra. En förutsättning har varit att både skolan och företagen som är involverade har tagit fram uppgifter som lämpar sig att genomföra på distans, samt att ge företagets handledare möjligheter att kommunicera med eleverna digitalt. En annan viktig aspekt har varit att skärpa rutinerna om och när elever eventuellt behövde vara på plats på företaget. En förstärkt och förbättrad kommunikation och eftertanke mellan skolan och företag helt enkelt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.