fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Stärkt konkurrenskraft

Skräddarsydd nystartad utbildning

Industritekniska programmet på Lindeskolan/Masugnen har nyligen blivit certifierat som Teknikcollege. Certifieringen firas den 17 april klockan 15.00 i Masugnens lokaler tillsammans med politiker, lokalt näringsliv, elever, lärare och rektorer.

Foto: Jan Holmberg och Mattias Henriksson.

– De stora vinnarna är eleverna som går en utbildning vars innehåll är skräddarsydd utifrån de lokala näringslivets behov, vilket ger mycket goda förutsättningar att få ett jobb efter avslutad utbildning, säger Kristian Måsén, processledare för Teknikcollege Örebro län.

Det industritekniska programmet på Lindeskolan har sedan några år tillbaka varit nedlagt. Men med bakgrund av att svårigheterna att rekrytera personal med rätt kompetens är ett gemensamt bekymmer för de lokala teknik-och industriföretagen i Lindesbergs kommun, togs initiativ till att försöka starta utbildningen på nytt.

– Industriföretagen i Lindesberg är i stort behov av ny kompetens och därför har det varit viktigt att vi åter får igång industritekniska programmet, säger Jens Gustavsson, VD MaxiDoor.

Resultatet av det gemensamma arbetet mellan kommunen, politiker och det lokala näringslivet är att 12 elever startade utbildningen hösten 2018. Innehållet i utbildningen är skräddarsytt utifrån det lokala näringslivets behov. Eleverna läser yrkeskurserna på Masugnen och de teoretiska ämnena på Lindeskolan.

– Det är jätteroligt att vi kommunpolitiker kan möta upp behoven från vårt lokala näringsliv och förse ungdomarna med utbildning som leder direkt till jobb på hemmaplan, säger Linda Svahn, ordförande Barn- och utbildningsnämnden Lindesbergs kommun.

Kontakt:

Kristian Måsén, Teknikcollege Örebro län 076 551 52 24

Andreas Blom, Lindeskolan 070 280 13 91

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.