plus size summer http://beautystic.com barbie crochet ball gown patterns free
who inventes sexdolls?
replica watches good experience at any given time is was similar to.
Sandvik AB och Trelleborgs kommun startar ungdomsspår - Teknikcollege

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

Sandvik AB och Trelleborgs kommun startar ungdomsspår

Sandvik behövde förstärkning i sitt gjuteri. Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg sökte nya vägar för att hjälpa unga till arbete och självförsörjning. Samverkan inom Teknikcollege i Trelleborg resulterade i en utbildning som kombinerar kurser på gymnasiets industritekniska program med praktik och internutbildning på Sandvik. I januari startade första kullen elever, som beräknas vara klara till sommaren.

– Vad behöver företagen? Vilka rekryteringsbehov ser de? Det har varit utgångspunkten den här satsningen, och själva förutsättningen för att den ska fungera, säger Pernilla Bergkvist, samordnare för Teknikcollege i Trelleborg.

Peter Svensson, Pernilla Bergkvist och Magnus Österberg vid Teknikcollege Söderslätt Trelleborg.

Fem elever, samtliga inskrivna på Arbetsförmedlingen eller hos arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg, har valts ut att gå utbildningen.

– På arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg jobbar vi med tre branschspår – där industri, lager och logistik utgör ett, och de andra två restaurang, livsmedel och service, samt vård, skola och omsorg. De individer som går på SFI eller är inskrivna hos oss får välja det branschspår man är mest intresserad av, berättar Lotten Hardewall, rekryterare och Joakim Zetterholm, projektledare. På så sätt kan vi redan från början matcha individen till rätt bana.

Eleverna som valts ut att gå utbildningen i samarbete med Sandvik har visat intresse för branschen, och de har också intervjuats av representanter från företaget.

– Genom att Sandvik är med redan tidigt i processen säkerställer man att de vet vad de får och att intresse finns – och eleverna får en positiv start, säger Pernilla Bergkvist.

Läs mer om Trelleborgs satsning på bransch-SFI här

Vill du veta mer? Kontakta Pernilla Bergkvist, lokal samordnare för Teknikcollege i Trelleborg på pernilla.bergkvist@trelleborg.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.