fbpx

Du är här:
Gemensamt utnyttjande av maskinpark

Projektet kallas GUMP!

Östra Småland har beviljats stöd från Tillväxtverket för ett genomförandeprojekt efter GIPS, ’Maskinparksinventering och utrustningsnoder i norra Kalmar län’.

Projektet pågår mellan januari – maj 2019 och kallas för GUMP – Gemensamt utnyttjande av maskinpark.

Projektet ska tydliggöra var tillgänglig industriteknisk utbildningsutrustning finns i norra Kalmar län i s k utrustningsnoder. Mallar och rutiner för maskinparksinventeringar ska tas fram och samarbetsformer ska utarbetas för hur den industritekniska utbildningsutrustningen ska kunna utnyttjas bredare och bättre i utbildningssyfte mellan skolor, andra utbildningsanordnare och företag inom regionen.

Projektarbetet bedrivs i form av workshops med representanter från Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Oskarshamn, Vimmerby och Västervik, som har relevant utbildningsutrustning, d v s gymnasieskolor, andra utbildningsanordnare, Makerspaces, Science centers samt några företag med tillgänglig utbildningsutrustning.

Håll utkik efter mer information på vår Facebooksida och även här på Teknikcollege webb. 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.