fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Länsstudiedagen 3 oktober

PRAO för lärare

Länsstudiedagen anordnas varje år i oktober för gymnasielärare över hela Östergötland. Lärarna får då välja mellan en mängd olika aktiviteter. Förra året erbjöd Teknikcollege Östergötland som ett val PRAO på ett industriföretag, främst för yrkeslärare och tekniklärare. Flera företag erbjöd PRAO och tolv lärare nappade på erbjudandet.


Förra årets försök var väldigt lyckat

Därför gör vi om detta även på årets Länsstudiedag den 3 oktober. Syftet är att lärarna ska få se en modern produktion och kanske få möjlighet att prova på ett eller annat moment. Industridag Östergötland tycker också att detta är ett bra initiativ och vill gärna stå bakom tillsammans med Teknikcollege för att visa sitt stöd.

Vi utökar målgruppen och erbjuder i år både tekniklärare, yrkeslärare, matematiklärare, samhällskunskapslärare, UF-lärare och studie- och yrkesvägledare en intressant dag på en industri. Det är viktigt att lärarna kan förmedla en rätt och aktuell bild av industrin till sina elever.

Intresset var större än vi vågat hoppas på från företagshåll och 22 företag över hela länet har redan tackat ja till att ta emot en eller två lärare: ArlaPlast, BillerudKorsnäs, Borggårds Bruk, Broddson, Carbex, Expander System, Fiskeby, Fitesa, Fredriksons, Gothia Redskap, Hessleberg Industri AB, KL Industri, Merx, Patria Helicopters, Rasch, Rimaster, Saab, Sulzer Pumps, Sura Magnets, Swisslog, Tekniska Verken och Toyota.

Nu hoppas vi på minst lika stort intresse från regionens lärare!

Här är ett par röster från förra året:

”Jag var på Holmen och det var en fantastisk och väl förberedd dag. Jag kände mig bortskämd, fem personer var guider för mig under dagen”, berättar Azira Hadziabdic, tekniklärare på Eber i Norrköping.

”Dagen på Toyota var väldigt intressant och givande” berättar Johan Rinlid på Flygteknikprogrammet. ”Jag och Christoffer fick undvandring på flera avdelningar på fabriken. De som höll i rundvandringen vad väldigt måna om att det skulle vara givande, vilket det var.”

 

Vill du veta mer?

Kontakta Tc Östergötlands processledare:

Maria Hasselgren-Lundberg
Mail: maria.hasselgren-lundberg@skill.se
Telefon: 013 32 94 14

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.