Du är här:

Potentiella medarbetare måste vara duktiga på att lära sig nya saker

Teknikcollege och Husqvarna bjöd under förra veckan in elever från Erik Dahlbergsgymnasiset och regionens studie och yrkesvägledare på två dagar med rundvandring och information på Husqvarna AB.

I onsdags var 27 st Studie & yrkesvägledare från Jönköping, Habo, Aneby, Mullsjö på både grundskola, gymnasieskola, vuxenutbildning, SFI och det kommunala aktivitetsansvaret på en guidad fabriksvisning. Genomgången i produktionen gav en tydlig bild om den snabba utveckling som nu sker med automationisering av produktion.

Susanne Engdahl från HR Business Partner Husqvarna pratade om vikten av att potentiella medarbetare inom industrin måste lära sig att ”lära sig lära ” med tanke på den snabba tekniska utvecklingen.

På torsdagen var elever i årskurs 3 som läser teknikspecialisering från Erik Dahlbergsgymnasiet på plats. De hade en rundvandring med en produktionstekniker på Husqvarna med fokus på produktionsprocesser. De fick höra mer om den smarta fabriken och hur det påverkar flöden i produktion. Och hörde även hur man inom Husqvarna arbetar med att ta tillvara på sina anställdas kompetenser.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.