fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
”I vårt rekryteringsarbete är vi på Jobro glada över att ha ett nära samarbete med Teknikcollege”

Ny gymnasial lärlingsanställning i Jönköping

Teknikcollege Södra Vätterbygden sprider goda exempel vidare och vill gärna uppmärksamma en studerande på den Teknikcollegecertifierade utbildningen Industritekniskt program vars goda insats under praktikveckor nu lett till en lärlingsanställning, och företaget Jobro´s satsning på lärlingsutbildning.

Teknikcollege frågade Nils-Åke Karlsson som representant för samverkansföretaget Jobro om lärlingsavtalet som nyligen undertecknats.

”Jobro Sheet Metal Technology AB tillverkar komplexa plåtdetaljer till verkstads- och fordons-industrin. En förutsättning för vår konkurrenskraft är att vi med korta ledtider, från eget hus, kan erbjuda allt från simulering till konceptutveckling och tillverkning. För att leva upp till våra kunders förväntningar krävs en modern maskinpark och spetskompetens i alla led, från de första idéskisserna till slutleverans till kund.

Detta ställer i sin tur höga krav på våra medarbetare som måste vara beredda att ge sig i kast med en prototyp eller kortare serie av en komponent som kanske aldrig tillverkats förut. I vårt rekryteringsarbete är vi därför mycket glada över att ha ett nära samarbete med Teknikcollege och Lärlingsakademin som genom åren försett oss med flera mycket duktiga och läraktiga elever som inser vikten av att utvecklas också efter att skolklockan ringt ut. När vi nu har tecknat lärlingskontrakt med Nasir så är det ytterligare ett bevis på hur bra det kan bli.”

Nils-Åke Karlsson, Jobro Sheet Metal Technology AB

”Det kommer att underlätta för mig och mina chanser ökar om att få jobb i framtiden” säger Nasir om denna möjlighet.

Nasir har alltså erbjudits lärlingsanställning på sitt APL-företag, Jobro. Han är den första eleven på Bäckadalsgymnasiet som erbjuds lärlingsanställning, och skolan hoppas att det kommer öppna ögonen hos fler elever och företag vilka möjligheter lärlingsutbildning kan innebära. En lärlingsanställning innebär att eleven får lärlingslön av företaget de dagar man är på APL, arbetsplatsförlagt lärande.

Lärlingsakademin i Jönköping är en del av Bäckadalsgymnasiet och är en gymnasieform som erbjuder lärlingsutbildningar inom olika gymnasieprogram. På en lärlingsutbildning utförs minst 50% av studietiden ute på ett eller flera företag.

Teknikcollege tackar för inspiration och önskar lycka till framöver.

 

 

Några länktips för den som vill läsa mer:

https://www.jobro.se/

https://www.industriarbetsgivarna.se/kompetensfragor/utbildningsfragor/gymnasial-larlingsanstallning

Annat exempel från Teknikcollege och gymnasial lärlingsanställning: https://sverigesradio.se/artikel/7410756?fbclid=IwAR3EBOm4KoBrJ9Li3UJUmLL7EQ-3YNdG8wcnmqdK_DFIX7JtGfp6sxLI27Y

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.