fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Vilket underbart gäng med tjejer som varit med under 4 dagar.

Nu är Teknikcamp 2019 genomfört!

Teknikcamp är ett koncept som genomförs inom ramen för Teknikcollege, en samverkansplattform mellan skola och näringsliv i Göteborgsregionen. Campet anordnas i syfte att inspirera fler unga tjejer till att våga intressera sig för teknik, genom att ge möjlighet att testa på bland annat VR-glasögon, programmering och produktutveckling.

På Kick-offen samlades ett 30-tal tjejer hos Ericsson på Lindholmen i Göteborg.

Tjejerna besökte Ericssons ”Garage”, en lokal hos Ericsson där fokus ligger på kreativitet och nyfikenhet. Här testade de bland annat på att programmera Legorobotar. De fick också göra sina egna VR-glasögon i Smarta Fabriker, ett samarbete mellan skola och näringsliv; en plattform för att skapa kompetens och sprida kunskap om industriell digitalisering.

Kommande tre dagar, måndag till onsdag, har deltagarna spenderat i Göteborg respektive Kungsbacka. I Kungsbacka har de bl.a. jobbat med webbdesign, Smarta Hem, innovation, arkitektur och samhällsbyggnad medan man i Göteborg fick prova på  design och modellering i CAD-program och hela designprocessen i att utveckla en ny Volvobil i miniformat, besöka ett gjuteri och lära sig lite om kodprogrammering.

Det verkar som om många av ungdomarna gillade programmering, både med legorobotar och med kod. Även webbdesign och VR-glasögon var uppskattat.

Vi känner att dessa tjejer har startat sitt sommarlov på ett ypperligt sätt – att få inblick i teknikens underbara värld. Vi hälsar dem välkomna till en tekniskt inriktad utbildning och så småningom till våra samverkansföretag och branschen!

Tack alla som ställer upp för ungdomarna och för branschen!

Vill du också samverka med ungdomar och skolor inom ramen för Teknikcollege?

Hör av dig till Helene Stensson, helene.stensson@goteborgsregionen.se

www.teknikcollege.se

Samverkande skolor: Göteborgs Tekniska College, Lindholmens Tekniska Gymnasium, SKF Tekniska Gymnasium, Elof Lindälvsgymnasiet, Aranäsgymnasiet

Samverkande företag: Ericsson, SKF, Volvo Cars, Tenneco Daros, Stjernberg Automation, Kaka Arkitekter och Siemens

 

Hela gänget på Kickoff

På besök i ett gjuteri

Programmering är kul!

Framtidens volvobil?

Kreativa lösningar på problem

SKF bowling?

Essity och Preem skänkte lite prylar till tjejerna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.