fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

Nu är GUMP-projektet klart!

Det officiella namnet på projektet är Maskinparksinventering och utrustningsnoder i norra Kalmar län, men har kallats GUMP – Gemensamt utnyttjande av maskinpark.

Projektarbetet har pågått mellan januari – maj 2019 och har resulterat i ett Maskinparksråd, utrustningsnoder för utbildningsutrustning och gemensamma processer.

 

  • Vi har skapat en gemensam process för maskinparksinventering inom Teknikcollege Östra Småland.
  • Vi har tagit fram en gemensam mall och en bruttolista över den befintliga industritekniska utbildningsutrustningen i området.
  • Utrustningsnoder för industriteknisk utbildningsutrustning är etablerade, vilket möjliggör bättre utnyttjande av befintlig utbildningsutrustning. Vissa utrustningsnoder öppnar även upp för företag så att de kan boka utbildning och utrustning för företagens kompetensförsörjning.
  • Ett Maskinparksråd har etablerats med minst ett möte per år, med representanter från alla utrustningsnoderna och en beslutad agenda. Det möjliggör för samsyn och bättre beslutsunderlag för investeringsbeslut om ny utbildningsutrustning.
  • Scania CV AB i Oskarshamn öppnar upp sin utbildningsutrustning och etablerar en specialprocess mot gymnasieskolorna.
  • Dessutom har vi haft konstruktiva diskussioner och rektorer, lärare och företagsrepresentanter har lärt känna varandra ännu bättre.

Det avslutande mötet inom projektet hade bra uppslutning och hölls hos Scania CV AB den 17 maj med bra uppslutning från alla utrustningsnoderna samt från Region Kalmar län och huvudfinansiären Tillväxtverket.

Foto: Ida Hammarqvist, Scania CV AB.

Med på bild är Joakim Svensson från ATCAB, Martin Jonsson och Mattias Henriksson från Vimmerby gymnasium, Mats Willinder från HUC, Conny Karlsson Örnros från Region Kalmar län, Louise Andersson från Vimmerby gymnasium, Henric Revelj från ATCAB och Makerspace Hultsfred, Lina Hammenvik och Per-Ola Svensson från Scania CV AB, Per-Olof Remmare från Tillväxtverket, Per-Erik Dahl från Västerviks gymnasium, Mikael Hedkvist från Oscarsgymnasiet,  Thomas Norström från ETEC, Jenny Alvunger från Mönsteråsgymnasiet och Anna-Karin Swärd, projektledare för projektet Maskinparksinventering och utrustningsnoder i norra Kalmar län (även kallat GUMP – Gemensamt Utnyttjande av MaskinPark).

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.