fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Om nya yrkeshögskoleutbildning Digitaliseringsledare – smart industri

Med YH-utbildning inom smart industri blir du en viktig del av Sveriges digitaliseringsresa

Detta är utbildningen för dig som är tekniker idag eller har arbets­livs­er­fa­renhet inom en tvärfunk­tionell roll i industrin och vill kompe­tens­ut­veckla dig inom det absolut senaste i smart industri.

Det som är hett idag är föråldrat imorgon. I och med den alltmer digitaliserade värld vi lever i ställs det allt högre krav från arbetsmarknaden. Syftet med denna utbildning är att möta företagens behov av kompetensutveckling inom digitalisering genom en utbildning som leder till att kunna driva interna digitaliseringsprojekt. För att lyckas i denna roll är du en driven person som brinner för förändringsledning och ser möjligheterna som finns på marknaden idag för att kunna ta rätt beslut om framtiden.

Digita­li­se­rings­ledare — smart industri är en yrkeshögskoleutbildning på Göteborgs Tekniska College (GTC). Sedan 2008 är GTC ett certifierat Teknikcollege! Skolan är resultatet av ett unikt samarbete mellan näringsliv och kommun. GTC ägs gemensamt av Volvo Group och Volvo Cars tillsammans med Göteborgs Stad. Alla utbildningar inom området Yrkeshögskola på skolan är framtagna tillsammans med ägarbolagen efter deras framtida kompetensbehov.

Vad är syftet med utbildningen?
– Vårt mål är att möta företagens behov av kompetensutveckling inom digitalisering genom en utbildning som leder till att kunna driva interna digitaliseringsprojekt, säger Andrea Palmberg , verksamhetsledare på GTC Yrkeshögskola.

Varför är utbildningen viktig, vilket behov fyller den?
– I och med den alltmer digitaliserade värld vi lever i ställs det allt högre krav från arbetsmarknaden. Utbildningen Digitaliseringsledare – smart industri, fyller behovet att någon kan analysera den egna verksamheten, bedöma den digitala mognadsgraden och driva digitaliseringsprojekt, fortsätter Andrea Palmberg.

Göteborgs Tekniska College har en lång koppling till yrkesindustrin i Göteborgsregionen, hur ser samverkan ut tillsammans med företag? Hur ser framtagandet av utbildningen ut?

– Vi har samarbetat med många företag i framtagandet av denna nya utbildning och har sett ett stort behov av beställarkompetens inom industriell digitalisering, berättar Andrea Palmberg.

Johannes Persson är en av flera som projektleder framtagandet av Digitaliseringsledare – smart industri
– Vi har lyssnat på företagens behov och byggt upp utbildningen efter det. Utbildningen utgår från industriell processförståelse och bygger på med förändringsledning, nya digitala verktyg och digitaliseringsstrategi. Exempel på andra kurser är agil projektledning, automation, robotteknik, molnteknologi, programmering och industriell IT. Utbildningen avslutas med att man driver ett internt digitaliseringsprojekt på ett företag, säger Johannes Persson.

 

Läs mer om utbildningen här. Utbildningen bedrivs helt på distans och har ett flexibelt upplägg. Det är fysiska träffar en gång per termin, 2-3 dagar. Välkommen med din ansökan – ansök senast 1 maj!

Frågor om utbildningen? Tveka inte att höra av dig till verksamhetsledare Andrea Palmberg som glatt besvarar dina frågor:
andrea.palmberg@gtc.com
0708 – 58 19 81

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.