fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Teknikcollege på plats

Industridagen 2019

Under Industridagen samlades 600 personer från näringslivet, politiken, högskolor, arbetsgivar- och arbetstagarparter på Göranssons arena i Sandviken för att samtala om hur man tillsammans kan hitta lösningar för att bättre möta behoven av kompetensutveckling på både kort och lång sikt inom industrin.

[gdgallery_gallery id_gallery=”7″]

Dagen inleddes med föredrag av bland andra näringsminister Ibrahim Baylan, Björn Rosengren, vd för Sandvik och Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova. Näringsministern nämnde Teknikcollegekonceptet som en del i arbetet mot ett livslångt lärande med sina kompetensutvecklingsmöjligheter.

Under eftermiddagen pågick workshops, där alla deltagare satt ner i mindre grupper och diskuterade utmaningar och lösningar. Inom ramen för dessa lyftes bland annat frågor om hur man kan ta fram mer flexibla utbildningar, individens egna ansvar för kompetensutveckling, och om det går att ta fram ett individuellt kompetenskonto, liknande det som finns för avsättningar till tjänstepension. Regionala lösningar och stöd för små och medelstora företag att driva dessa frågor var en annan punkt som togs upp av deltagarna.

Under slutet av dagen sammanfattades alla diskussioner i form av ett dokument, som överlämnades till statsminister Stefan Löfven.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.