fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

Samverkansföretag lyfts i IKEMs mediala satsning

Kommunerna Tierp, Uppsala och Östhammar bildar tillsammans Teknikcollegeregionen Uppland. GE Healthcare som tidigare haft rollen som ordförande i regionen är nu aktuella i Kemikarriär, en satsning från IKEM för att locka fler unga till industrin.

Uppland har en framträdande industri som spänner sig över många branscher och är inte alltför sällan världsledande inom sitt område. Till exempel har GE Healthcare sin största anläggning i Uppsala och är en del av det starka Life Science-kluster som finns i området. I klustret finns både små och stora företag inom branschen som arbetar med allt från utveckling och produktion till marknadsföring och försäljning. På GE:s Uppsalaanläggning tillverkas olika Biopharma-produkter som används vid tillverkning och utveckling av olika läkemedel.

STABILT REKRYTERINGSBEHOV

På anläggningen arbetar ca 1200 personer varav 400 i produktionen och 400 på utvecklingsavdelningen. Detta ser dock ut att öka. GE Healthcare expanderar i Sverige och det genomförs stora investeringar i Uppsala vilket kommer att kräva mer personal, därför ser man att företagets rekryteringsbehov kommer att fortsätta framåt.

‒ Jag upplever att det finns ett relativt konstant rekryteringsbehov hos oss som har varit relativt stabilt under de senaste åren. Det ser även ut att fortsätta framåt, säger Andreas Johansson, Rekryteringsansvarig GE Healthcare i Sverige.

SATSNING SOM LYFTER KEMIINDUSTRIN

IKEM, Innovations- och kemiindustrierna, som är en del av Industrirådet och representerar företag inom kemiindustrin, där även Life Science är en del, har en satsning kallad Kemikarriär. På Kemikarriär får vi lära känna medarbetare hos IKEM:s medlemsföretag genom videointervjuer som publiceras på sidan. GE Healthcare var det senaste företaget som finns fick besök av IKEM. Där får vi träffa Josefin Bolik, produktchef och Jimmy Hedin Dahlström, Senior forskare. Bland annat lär vi oss om de spännande kontakter som företaget har runt om i världen och att det inte allt för sällan är rock’n’roll i labbet.

‒ Kemikarriär är en viktig men också väldigt rolig satsning från vår sida. Vår ambition är lyfta fram vår fantastiska industri och de duktiga medarbetare som arbetar i den. Det händer väldigt mycket i vår bransch med många spännande satsningar och innovationer som gör världen till en bättre plats. Detta vill vi ju såklart visa upp, säger Joel Andersson, ansvarig för kompetensförsörjning på IKEM.

Klicka på bilderna för att se filmerna om Josefin och Jimmy som idag jobbar på GE Healthcare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.