fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Höglandet – vi har ett problem!

Höglandet – vi har ett problem!

För bara ett par veckor sedan var jag i olika medier för att det var så få sökande till Industritekniska programmet. Flera industriföretag och andra hörde av sig och tyckte det var en bra och viktig artikel, vi måste ju locka fler ungdomar att studera och jobba i industrin. Men hur tar vi hand om dem vi redan har?

Ungdomar

Vi har ungefär 250 stycken 17-åringar som slutar ettan på något av Höglandets Teknikcollegeprogram (Industritekniska, El- och energi eller Teknik) ungefär hälften så många slutar tvåan men fyller 18 under senare delen av året. Väldigt många, säg kanske hälften av de här ungdomarna som faktiskt har valt en industrirelevant utbildning står utan sommarjobb för att de är för unga eller för att de saknar rätt kontakter. Detta är samma elever som vi lägger mängder av tid och energi på för att få dem att uppskatta sin utbildning, stanna kvar och kanske vidareutbilda sig för att i framtiden driva svensk industri framåt.

Jag mötte en förtvivlad förälder idag, jag läser annonser på sociala medier där föräldrar desperat letar jobb åt sina 17-åringar. Det är ambitiösa ungdomar som inte vill annat än att få känna sig behövda, prova på vuxenlivet och få ihop några kronor som inte mamma eller pappa har stått för. Mellan raderna kan man också läsa föräldrarnas desperata rop på hjälp för att få upp de nästan vuxna personerna ur sängen, ta ansvar och få dem att lämna huset några timmar om dagen.

Pandemin har ställt till det på många sätt – jag tror alla förstår att flera branscher har det tufft på oerhört många sätt men har vi råd att offra de här ungdomarna? Många är driftiga och söker jobb på annat håll – det finns butiker, caféer och på många håll en vårdsektor som uppskattar unga och hungriga personer som visar framfötterna. De får sommarjobb och kanske tim- och extrajobb under nästa skolår. Till nästa sommar känner de ju varandra och lönen kanske kliver upp några kronor. De kanske inte kommer söka sig till industrin då heller.

I industrin råder 18-årsgräns för att få hantera maskiner men med lite fantasi finns det många andra saker man kan sysselsätta en ungdom med under några dagar, veckor eller timmar en sommar. För många handlar det om att få vara i miljön, få känna dofter och höra ljud, få hänga i personalrummet tillsammans med de andra, att få vara på jobbet helt enkelt. Många 17-åringar förstår att de inte får göra de ”häftigaste” jobben förrän de har åldern inne men de får ändå vara där – på något sätt. Jag tror många minns känslan när man fick sin första lön från sitt första jobb. Många av oss kanske inte hade drömjobbet, jag rensade ogräs och klippte gräs hos ett fastighetsbolag, men jag fick en lön som var min och som jag hade tjänat ihop på egen hand. Ett gott mottagande och härliga arbetskamrater skapar grogrund för att kanske söka sig till företaget på en praktik och kanske söka extra- eller sommarjobb nästa år – när man har åldern inne.

Många av våra företag på Höglandet sköter detta alldeles utmärkt, tar socialt ansvar och hittar kreativa lösningar för att få saker gjorda som den ordinarie personalen kanske inte hinner med. Samtidigt känner sig ungdomen behövd och får känna på hur det är att jobba och tjäna egna pengar. En win-win-situation helt enkelt. Har vi råd att riskera att dessa unga personer, som har valt en industrirelevant utbildning, hamnar i en annan bransch för att de var för unga första och kanske till och med andra sommaren på gymnasiet?

Camilla Karlsson, regional processledare för Teknikcollege Höglandet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.