Du är här:

Här tränas nya utbildningsledare inom Teknikcollege handledarutbildning

I slutet av november samlades 20 blivande utbildningsledare i Hässleholm för att träna på att utbilda nya personer i handledarrollen.

Bland deltagarna fanns skolledare, lärare och företagare. Mateo Condric var där i sin roll som HR-generalist från samverkansföretaget Thule och såg utbildningsdagen som inspiration och en möjlighet att stärka sina befintliga och framtida handledare.

Denna gång genomfördes utbildningstillfället tillsammans med sex regioner inomTeknikcollege; Sydost, Halland, Skåne, Höglandet, Södra Vätterbygden och Västra Småland. Utbildningsledaren för dagen var Johanna Arvidsson från Teknikcollege Västra Småland. Deltagarna fick bland annat lära sig mer om ansvarsfördelning, bemötande och yrkeskultur och viktiga förberedelser. Mateo Condric från Thule i Hillestorp sammanfattar sina intryck från dagen:

Utbildningen har fått mig att inse hur viktigt det är med ett första intryck man som ny på ett bolag får. Vi på Thule tar in ett antal nya personer nästintill varje månad; nyanställda, praktikanter, praoelever, sommarjobbare, uppsatsskrivare eller bemanningspersonal till produktionen. Samtliga av dessa, som redan inte har anställts, kan vara potentiella framtida medarbetare hos oss. I min roll som HR-generalist vill jag säkerställa att handledarna har tillräckliga kunskaper att kunna ta emot en ny person till vår enhet.

Är du intresseradav att arrangera något liknande inom din region?
Vänligen kontakta: jens.linered@teknikcollege.se

FAKTA
Teknikcollege har sedan tidigare en egen handledarutbildning, godkänd av Skolverket, som är anpassad för industrirelevanta utbildningar och svensk industri.
Utbildningsdagen för nya utbildningsledare går än mer konkret in på:

 • Uppbyggnaden av
  Teknikcollege handledarutbildning
 • Diskussion kring bemötande
  och yrkeskultur
 • Ansvarsfördelning handledare
  och företag
 • Hur en handledare kan
  förbereda sig

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i den e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege och #SKM.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.