fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Certifieringsceremoni och seminarium om värdet av regionalisering

Gotland certifierat i Almedalen

Nu äntligen kan vi officiellt gratulera och välkomna vår nya region Gotland till Teknikcollegefamiljen. Vi ser fram emot en ytterligare stärkt samverkan för industrins kompetensförsörjning

Teknikcollege seminarium ”Kan vi lösa industrins kompetensförsörjning genom regionalisering?” i Almedalen, 3 juli 2019 bjöd på viktiga och intressanta diskussioner där stärkt regionalisering som lösning var den gemensamma nämnaren. Vi fick ta del av lyckade exempel från storstadsregionen Göteborg, industriregionen Östra Småland och Region Gotland som delade med sig av smarta lösningar kring industrins kompetensförsörjning.

Men det var inte allt. Utöver detta viktiga samtal var det stor fest med pompa och ståt när Teknikcollege Gotland firades in som certifierad region.

På bilden ser vi Klas Wåhlberg, Riksföreningens styrelseordförande samt Marie Nilsson, vice ordförande när de lämnar över certifikat och tillhörande Teknikcollege-flagga som från och med idag och fem år framåt kommer vaja i Visby. Med för att ta emot certifikatet i Almedalen var Erik Bäckström, regional processledare Gotland, Lena Nordström, chef för gymnasiet och vuxenutbildning på Gotland, Tom Iversjö, styrgruppsordförande för Teknikcollege Gotland och Andreas Unger, ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gotland.

En mer omfattande nyhet om seminariet i Visby kommer i nästa vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.