fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Välkommen till TC Skåne

Förstärkning för TC Skåne

I höst får Teknikcollege Skåne förstärkning av Pia Zachrison. Uppdraget är på 40 procent och fortsätter fram till årsskiftet.

Pia Zachrison, TC Skåne och Helsingborgs stad.
Pia Zachrison stärker upp Teknikcollege Skåne under hösten.

Uppdraget kommer i första hand att fokusera på arbetet med att utveckla TC Skånes Röda tråd. En del av det arbetet är att stärka upp organisationen i flera av höstens evenemang, till exempel First Lego Leauge, Industrinatten och Möjligheternas värld. Uppdraget kommer också att omfatta rekrytering av nya samverkansföretag, och att arrangera lärarfortbildningar och ambassadörsutbildningar:

– Det här ligger mig varmt om hjärtat. Jag har jobbat mycket med att knyta ihop skola och näringsliv här i nordvästra Skåne. Jag tillhör i grunden Näringsliv- och matchningsenheten på Arbetsmarknadsförvaltningen. Där har jag arbetat med bland annat Yrkesmentorsprogrammet för nyanlända med tydlig yrkesidentitet, Interregprojektet ”Jobb på tvärs”(ökad rörlighet över sundet för jobb och studier i Öresundsregionen) och näringslivskontakter för Yrkeshögskolan. Nu under hösten är jag tjänstledig därifrån och inom ramen för Skol- och fritidsförvaltningen jobbar jag dels med PRAO-verktyget samverka.nu för Familjen Helsingborg och dels med Teknikcollege Skåne. Det finns många beröringspunkter dem emellan. Jag är nygammal inom skolvärlden då jag tidigare jobbat som praktiksamordnare. Jag har elevfokus i allt och det känns som en bra utgångspunkt även hos Teknikcollege, berättar Pia Zachrison.

Snart, den 27 november, är det även dags för andra upplagan av Stora SYV-dagen. Även här kommer Pia hugga i, tillsammans med Kristin Sjöholm från Vård- och omsorgscollege i Skåne:

– Stora SYV-dagen är en heldag för studie- och yrkesvägledare som vill veta mer om två heta arbetsmarknader, industri och vård. Vi kommer att ha branschrepresentanter och elever på plats som får berätta om sina behov och erfarenheter. SYV-arna har en viktig uppgift i att lotsa eleverna till rätt yrkesval. Vi har fått mycket bra feedback från förra året och vi hoppas på en ännu bättre SYV-dag i år.

Här kan du som är studievägledare anmäla dig till Stora SYV-dagen den 27 november!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.