fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

Företagens samverkan med Teknikcollege är ett sätt att förbereda unga för en karriär inom industrin

Företag har idag allt svårare att hitta rätt kompetens inom teknik- och industribranschen på grund av brist på kvalificerade medarbetare. Det här kan få allvarliga konsekvenser eftersom kompetensförsörjning är grunden för företagens välstånd. För att tackla utmaningen krävs riktade satsningar. Där kan vi hjälpa er! Teknikcollege kvalitetsstämplar utbildningar inom branschen och säkerställer att de motsvarar efterfrågan på arbetsmarknaden.

Framtidssäkra ditt företag

Via samverkan med Teknikcollege når ni ut till 150 utbildningsanordnare inom teknik och industri i hela Sverige som utbildar er framtida arbetskraft. Ni får direktkontakt med eleverna och kan då välja den bästa kompetensen först. Dessutom slipper ni felrekrytering eftersom ni får lära känna era framtida medarbetare under deras utbildningstid och kan då säkerställa att ni anställer rätt personer. Det sparar våra samarbetsföretag mycket tid och pengar på.

Holmen, ett av våra samverkansföretag instämmer och skriver i en nyhet att det är svårt att locka unga till industrin vilket är problematiskt eftersom flera av deras medarbetare närmar sig pensionsåldern. Genom samverkan med Teknikcollege kan de nå ut med deras varumärke till potentiella medarbetare.

– Ska vi locka unga till industrin behöver vi nå dem tidigt, och sedan finnas med under hela studietiden som ett naturligt val av framtida arbetsgivare skriver Holmen.

Läs hela nyheten här. Gör som Holmen och påverka utbildningarna inom din industri så att de matchar ditt framtida kompetensbehov. Läs mer om våra samverkansföretag här.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.