fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Röda tekniktråden

FIRST LEGO League Skåne laddar inför regionfinal

Just nu pågår förberedelserna inför höstens arbete med FIRST LEGO League Skåne. Den 7 november 2020 smäller det. Det är den fjärde omgången i ordningen.

Deltagare First Lego League Skåne

– Det blir ett annat upplägg i år, men vi ställer inte in. Vi ställer om till en hybrid, berättar Annie Bergh projektledare, Malmö Stad.

Deltagarantalet ökar för varje år i Skåne. I år tar turneringen emot 18 lag i FIRST LEGO League Challenge (10-16 år) och 14 lag för Explore (6-9 år).

– Totalt räknar vi med att engagera över 500 barn och ungdomar i Skåne under hösten, fortsätter Annie Bergh.

FIRST LEGO League (FLL) är en världsomspännande teknik- och innovationstävling med över 480 000 tävlande i 110 länder där tävlingsmomenten varje år utgår från ett nytt tema. Tävlingen består av tre delmoment: projekt, teknik och kärnvärden. Lagen har åtta veckor på sig att färdigställa projektet inför deltagande i regionfinalen.

– Vi ser att FIRST LEGO League ger barn och ungdomar positiva upplevelser av att arbeta med teknik och forskning. Deltagarna arbetar i lag med problem som inte har tydliga svar – under förhållanden som liknar det som de senare möter i arbetslivet, berättar Leila Khammari som en av initiativtagarna till FIRST LEGO League Skåne.

– Deltagandet bidrar långsiktigt till att bredda elevernas valkompetens inför gymnasiet. I lagarbetet ryms roller som projektledaren, formgivaren, mekanikern, forskaren, fotografen och programmeraren. Helt i linje med Teknikcollege, avslutar Annie Bergh.


Mer information
https://www.youtube.com/channel/UCz4eJXsOtzkPqW3fJ3B-Bng
facebook.se/FLLSkane
firstlegoskane@gmail.com

FIRST LEGO League ingår i den röda tråden för Teknikcollege. I Skåne ansvarar Föreningen FIRST LEGO League Skåne för arrangemanget med stöd av bland annat Arm Sweden, Axis Communications, Tetra Pak, Malmö Stad och Region Skåne.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.