fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

Femteklickare i fabriken

Det blev full aktivitet i Hörby Bruks fabrik när kommunens femteklassare kom på besök. Hörby Bruk är ett av Teknikcollege Skånes äldsta och mest engagerade samverkansföretag, med ett stort engagemang i utbildningsfrågor.

I Hörby kommun får alla femteklassare möjlighet att besöka Hörby Bruks fabrik.

Svensk industri behöver säkra kompetensförsörjningen för att vara fortsatt konkurrenskraftig. Ett sätt att göra detta på är att att få barn och ungdomar intresserade av teknik tidigt i livet. Hörby Bruk bjuder därför in alla femteklassare i Hörby Kommun att göra studiebesök på företagets anläggning i Hörby.

– Hörby Bruk är ett bra exempel på företag som tar både sin och hela industrins utmaning inom kompetensförsörjning på allvar. De bjuder in alla femteklassare i kommunen på ett kul studiebesök varje år, ordnar med praktikplatser och skapar utmanande utmaningar för gymnasiearbeten, berättar Carina Lengbrant Malmberg som är regional processledare för Teknikcollege Skåne.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.