fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Projekt Smart industri

Creative Day med SIA-glass

I början av november genomfördes Teknikcollege Creative Day i samarbete med SIA-glass i Slöinge och TEK Kompetens. På plats fanns två klasser från Teknikprogrammet i Falkenberg, jury och experter från näringslivet och såklart flera medarbetare från SIA-glass.

Uppdraget för eleverna var att bidra till SIA´s hållbarhetsarbete med fokus på hur man får konsumenten att uppleva ett glassköp mer hållbart? En annan fråga för eleverna var att komma med förslag på hur SIA glass kan kommunicera olika former av hållbarhet i sina digitala kanaler?

Dagen arrangerades i projektet Smart Industri där Teknikcollege Hallands syfte är att öka samverkan mellan skola och näringsliv och medvetandegöra ett hållbarhetstänk inom industrin i Halland. Projektets syfte är också att utveckla industriföretagen till mer attraktiva arbetsplatser.

Vi vill att eleverna får upp ögonen för industrin och får en förståelse för att ett industriföretag kan se väldigt olika ut. Det var därför extra roligt att genomföra detta med SIA glass som är ett känt varumärke men som har kvar sitt huvudkontor och produktion i Slöinge.

Under dagen genomfördes ett par intervjuer. Så här lät det:

– Det blev en mycket lyckad dag. Vi känner att ungdomar är en viktig målgrupp för oss. Vi vill också skapa en bra dialog och hoppas att vi kan ha någon av eleverna hos oss som framtida medarbetare, säger Linnéa Bengtsson, marknadskommunikatör och Helena Stenström, hållbarhetschef på SIA.

– Det var mycket intressant att höra elevernas redovisningar, säger SIA´s VD Stefan Carlsson. Jag tycker eleverna var riktigt proffsiga i sina presentationer. Vi fick oss en rejäl tankeställare och kommer nu i vår marknadsföring att visa mer av människorna bakom produktionen än vår produkten glass. Vi tycker vi kommit långt med detta men uppenbarligen inte tillräckligt. Vi behöver också bli mer informativa kring hur vi arbetar med hållbarhet, till exempel på vår hemsida och i sociala medier. Eleverna efterfrågade också mer rörligt material, som Youtube. En grupp hade dessutom kommit på en kanonbra slogan som jag känner att vi definitivt kan använda, ”Vi kan – fortfarande”. För mig är det nu viktigt att tillsammans med mina medarbetare samla ihop intrycken från dagen och sedan ge feedback till eleverna på hur vi går vidare.

Under dagen fanns också elevernas lärare Per Rosenlund på plats. Han tyckte detta var den bästa skoldagen på länge:

– Vi skulle aldrig ha tid och resurser att planera en sådan här dag där det fanns massvis av kompetens i experter, jury osv. All cred till Teknikcollege och TEK som bidrar med en sådan här dag. Det är riktigt bra när eleverna får uppdrag och skapar värde för en extern mottagare. Det höjer kvaliteten avsevärt på det vi gör i skolan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.