fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Röda Tekniktråden inom Teknikcollege SKåne

Bli en ännu bättre pedagog med Snilleblixtarna

Snilleblixtarna är ett roligt koncept som uppmuntrar unga elevers intresse för teknik, naturvetenskap, uppfinningar och entreprenörskap.

Grundidén är att utbilda och inspirera pedagoger i hur man kan gå till väga för att stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och lust att lära. Slöjd- och teknikläraren Ulf Brauer håller i trådarna för Snilleblixtarna i Skåne:

– Nu är jag ansvarig för Snilleblixtarna i Skåne med omnejd, jag kommer jobba med det en dag i veckan. Min målsättning är att aktivera Snilleblixtarna i våra nätverk, bland annat genom Teknikcollege. En målsättning är att få till en utbildning för Teknikcollege Skånes nätverk så snart som möjligt. Vi kommer ju också gärna ut och håller utbildningar om det finns intresse lokalt. Det är bara att kontakta oss, säger Ulf.

Snilleblixtarna riktar sig främst till elever i årskurs 1 till 3. En stor fördel med konceptet är att det är ett enkelt upplägg, det behövs inte en massa utrustning eller material och det går snabbt att komma igång:

– Jag upplever att skolorna är pigga på nyheter och intresserade av vårt pedagogiska koncept. Samtidigt är planeringshorisonten lång och antalet fortbildningsdagar för lärarna begränsade. Dessutom är personalomsättning hög idag, det kan vara svårt att hålla liv i nätverket. Snilleblixtarna är ett bra verktyg för att generera ett kreativt förhållningssätt hos eleverna, sen kan man gå vidare med mer avancerade övningar som till exempel mekaniska lösningar och programmering. Vi hjälper till att skapa ett tankesätt som är viktigt för dagens elever, menar Ulf Brauer.

Vill du veta mer om Snilleblixtarna eller boka in en utbildning, kontakta ulf.brauer@snilleblixtarna.se

Hem

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.