fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Initiativ från en av våra medlemsorganisationer

Berta Drake visar upp kemin

IKEM lär ut kemi till den yngre målgruppen genom en rad roliga och enkla videos där Berta Drake är med och experimenterar. Tanken är att barn ute på förskolor och skolor själva ska experimentera samtidigt som de tittar på programmet och få upp intresset för kemins spännande värld.

Foto: IKEM Innovation- och kemiindustrierna i Sverige 

Programserien går att hitta på Youtube och heter ”Grön i labbet” och är till för barn i åldern 4–8 år. I varje avsnitt visar drakflickan Berta ett nytt kemiexperiment. Experimenten är tillräckligt enkla för att den som är nybörjare i labbmiljö. Filmerna guidar barnen genom ”följa-John-experiment” där kan alla vara delaktiga.

Programmen publiceras på Youtube varannan tisdag med start den 24 september 2019.
Klicka här för att komma till Youtubekanalen Berta Drake.


Teknikcollege certfierar gymnasieutbildningar för unga och vuxna samt yrkeshögskoleutbildningar. För att den, vi kallar, röda tekniktråden ska introduceras från tidig ålder har vi även samverkan med lägre utbildningsnivåer. Känner du en förskole- eller lågstadielärare som skulle ha nytta av att använda filmerna i sina lekar? Dela gärna med dig och bidra till att yngre får upp ögonen för kemi!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.