fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:

430 elever deltog i Möjligheternas Värld

Hur är det att gå ett teknisk program på gymnasiet? Vilka yrkesmöjligheter finns inom teknik och industri? Konceptet ”Möjligheternas värld” som drivs i regi av Teknikcollege vill hjälpa elever på högstadiet att närma sig dessa frågor på ett roligt och konkret sätt. Precis som för många andra arrangemang hade Covid kunnat sätta käppar i hjulet för Möjligheternas värld - men i Hässleholm har man valt att gå den digitala vägen.

 

Möjligheternas Värld öppnades för unga i Hässleholm

Att ställa in inte ett alternativ

– Trots pandemitider är det fortfarande lika viktigt för oss att visa elever att våra gymnasieprogram är roliga, kreativa och leder till spännande yrken, berättar Magnus Jansson, samordnare för Teknikcollege i Hässleholm.
– Att helt ställa in var inte ett alternativ.

430 elever i årskurs 7

Teknikcollege Hässleholm samarrangerade ”Möjligheternas värld” tillsammans med Lunds Tekniska Högskola och Jacobsskolan. Uppslutningen var stor – 430 elever och 20 lärare deltog.
– Klasserna fick förbereda sig inför dagen genom att titta på filmer om el- och energiprogrammet, Industritekniska programmet och Teknikprogrammet, och även en film från LTH, berättar Magnus Jansson.
– De fick också ställa frågor som sedan besvarades under dagen för eventet. På själva dagen låg fokus på praktiska övningar med hjälp av till exempel Makey Makey.

Designa en formel 1 med Lund Formula Student
En av dagens höjdpunkter anordnades i samarbete med Lund Formula Student, ett lag från LTH som varje år designar, utvecklar och tillverkar en formel 1-bil.
– Eleverna som deltog på Möjligheternas Värld fick designa utseendet på bilen, och bilen kommer sedan lackas i det förslag som utses av Lund Formula Student! Vinnarna blir också inbjudna till gänget på LTH. Ett jättekul samarbete med LTH, berättar Magnus.

Kanske är det någon av eleverna i årskurs 7 i Hässleholm som i framtiden tävlar för Lund Formula Student? Omdömet om den digitala versionen av Möjligheternas Värld var åtminstone positivt.
– Jag har fått flera glada tillrop från både elever och lärare, säger Magnus. Vi hoppas förstås att vårt arbete med bland annat Möjligheternas Värld ger resultat i form av ökat intresse, och ökat söktryck, till våra teknikcollegecertifierade utbildningar – och därefter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.