fbpx

Teknikcollege Teknikcollege Teknikcollege på Instagram Teknikcollege på Twitter Teknikcollege på facebook
Du är här:
Det klickade när Lina dejtade

Vad säger eleverna själva?

Lina är så färsk från sin utbildning på Teknikcollege Design- och produktutveckling i Gislaved att det ryker från Heta Stolen om denna projektkoordinator.

Gomorron! Vad är det första du gör när du kommer till jobbet Lina?

Ställer in matlådan i kylskåpet och stämplar in!

Du läst har Design- och produktutveckling på gymnasiet, varför?

Nästan självklart! Jag har alltid haft ett stort intresse för datorer, matte och fysik. Så det kändes rätt att läsa alla basämnen med teknik ett år och väldigt mycket matte.

Men design får mig att tänka på kreativitet och inte matematik?

Utbildningen har båda delar och designämnet är mer kreativt. Vi läste även bild och form, alltså rita, skapa. Jag ville faktiskt inte ha bild från början! Men sen insåg jag att jag lärde mig mycket mer för att allting hänger samman.

Hur då?

CAD-ritning och design hänger samman med matematiken och även kursen produktion, som handlar om hur ett företag fungerar i alla led och processen från idé till färdig produkt. Alla bitar behövs!

Vad är det bästa med Teknikcollege?

Sammanhållningen! Alla möjligheter! Och att jag fick en så bred utbildning och att träffa företag och se vad jag skulle kunna jobba med.

Och nu är du heltidsanställd på Stebro! Hur gick det till?

Vi var på studiebesök och skulle köra speeddating som en övning för framtida intervjuer och jag blev headhuntad som projektkoordinator.

Så hur ser ditt jobb som projektkoordinator ut?

På Stebro är man först tre månader i produktionen för att lära sig helheten. Sedan kommer jag gå vidare till en internutbildning för att bli en specialiserad projektkoordinator. Jag kommer delvis syssla med ritning och planering här på Stebro. Jag kommer att jobba mycket med CAD-ritning vilket innebär att designa verktygen som skapar kundprodukterna. Det ligger ganska nära planeringstänket och sen går mitt första projekt ut på att rita en planlösning.

Om du är en del av en cykel, vilken del är du då?

Drivet. Vad blir det? Navet? Nej, styret! Eller pedalerna? Styret och pedalerna! Det är roligt att driva folk framåt.

Säg tre ord som du förknippar med svensk industri?

Kvalitet, utveckling och kunskap.

Det finns så många yrkesvägval idag! Har du något råd till ungdomar?

Jag vill ju rekommendera teknik till alla. Den branschen utvecklas mest! Jag tror jobben kommer finnas inom teknik. Men man måste välja något som man tror man kommer göra bra och tycka om.

Har du något tips till tjejer som vill in i tekniska yrken?

Bara gör det! Det är dags att vi tjejer får välja fritt vad vi vill göra så skit i vad andra säger och bli det du vill.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut vårt nyhetsbrev sex gånger per år. Fyll i din e-post nedan och säkerställ att du tar del av det senaste från Teknikcollege.


Vi behandlar i förekommande fall dina personuppgifter, såsom din mailadress, i enlighet med de krav som uppställs av dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. Vi behandlar inte personuppgifter som inte är nödvändiga för oss att behandla och inte under längre tid än som behövs. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.