Sandviks Framtidsdagar 3

Framtidsdagarna-Sandvik visar framtidens teknikområden för skolungdomar 2012-06-05

Under två skoldagar bjöd Sandvik  in 5000 skolungdomar till ett evenemang i Göransson Arena i Sandviken under namnet Framtidsdagarna. Eventet syftade till att visa upp framtidens teknikområden och företagets kopplingar till detta på ett inspirerande, underhållande och lärorikt sätt.

Via ett sprakande äventyrsland fick skolungdomarna lära sig om allt från rymdtransporter via TV-spel, simulatorer och framtidens energi till gruvtransporter.

Koncernen visade upp alla delar av ett företags arbete inom industrin. En  jordglob visade koncernens globala närvaro. I en uppbyggd gruvgång visades bland annat mineraler som Sandviks gruvbrytningsmaskiner och verktyg tar sig an. Man visade även hur man återvinner material, från skrot till göt till band som blir rakblad och åter till skrot samt hur produkterna når vår vardag, som saxar, skridskoskenor och golfklubbor.

Snart Teknikcollegecertifierade teknik- och industritekniska utbildningarna på Bessemerskolan och Göranssonska skolan i Sandviken deltog också i eventet där elever och lärare på ett pedagogiskt sätt bjöd på kluriga tävlingar och visade upp projektarbeten från sina utbildningar.

Förutom att inspirera och lära om framtidens teknik vill Sandvik förmedla att företaget finns där du minst anar det och är i ständig utveckling – något som skolungdomarna verkligen fick uppleva.

Eventet ingår i företagets 150-årsjubileum och till Framtidsdagarna har även Sandviks medarbetare, pensionärer och allmänhet bjudits in. Totalt kommer ca 30 000 personer besöka utställningen.

TEKNIKCOLLEGE /

Riksföreningen Teknikcollege Sverige

c/o Teknikföretagen
Storgatan 5
Box 5510
114 85 Stockholm